fbpx

Perfecte social media teksten. Hoe schrijf je deze? Om op te vallen in de social jungle, er nieuwe volgers mee te trekken en deze aan je te binden.

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar op social media zijn sterke teksten steeds belangrijker geworden.  Een goede caption schrijven is wellicht makkelijker gezegd dan gedaan. Om die reden geef ik hierbij de 9 meest belangrijke tips die je op weg helpen om jouw bedrijf of organisatie te laten groeien op social media.

🌟Tip 1: Schrijf langere en relevante teksten. Hoe langer jouw volgers op jouw profiel blijven, hoe beter dit is voor het (beruchte) algoritme

🌟Tip 2: Zorg dat de eerste zin opvalt. Maak deze pakkend en zet hierin altijd een emoticon 💯

🌟Tip 3: Ga de interactie aan, stel bijvoorbeeld een vraag aan jouw volgers of zet een tag & winactie op

🌟Tip 4: Gebruik relevante # op Instagram. Hoe meer deze past bij jouw content en bedrijf hoe geïnteresseerder deze nieuwe volgers zijn in jouw business of organisatie. Gebruik maximaal 5 #

🌟Tip 5: Gebruik de ‘link in bio’ of een directe link. Deze is heel waardevol om je volgers te leiden naar jouw website waarop je bijvoorbeeld een boekingssysteem hebt of je meer informatie wilt geven en/of je blog wilt delen. Gebruik wel de juiste link want je wilt voorkomen dat bezoekers alsnog verdwalen vanaf een homepage!

🌟Tip 6: Wees eerlijk en oprecht en blijf dicht bij jezelf en jouw onderneming

🌟Tip 7: Schrijf positief; natuurlijk is er heel veel nep in de wereld van social media en je hoeft echt niet te doen alsof. Ook als iets is mislukt kun je dat gerust posten maar probeer een inspiratiebron te zijn.

🌟Tip 8: Wil je voor LinkedIn gaan schrijven? Let er dan op dat dit een zakelijk platform is. Pas dan ook een meer zakelijkere tekst toe dan voor bijvoorbeeld Instagram en Facebook.

🌟Tip 9: Het is wellicht een inkopper maar zorg ervoor dat er geen spelfouten in de teksten staan. Laat altijd jouw teksten lezen door iemand anders. Al is het een vriendin of familielid als je geen collega’s hebt.